YAŞAM Haber Girişi : 08 Ağustos 2020 12:50

TURİZM'E RUS TAŞI DARBESİ!

TURİZM'E RUS TAŞI DARBESİ!
Erzurum’da giderek yükselen bir değer haline gelen Oltu Taşı, istismarcı ve fırsatçı bir takım esnafın iştahını kabartmaya devam ediyor.
Turizme Rus taşı darbesi
Erzurum’da giderek yükselen bir değer haline gelen Oltu Taşı, istismarcı ve fırsatçı bir takım esnafın iştahını kabartmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Oltu Taşı ürünler, imalatçısından satıcısına herkesin yüzünü güldürürken, fırsatçı kimi esnaf ise, Oltu Taşı diye müşterilerine Rus Taşı satıyor. Oltu Taşı’na göre hem ucuz ve hem de çok kalitesiz olan Rus Taşı tespih ve çeşitli hediyelik ürünlerin yerli ve yabancı turistlere satılmaya başlanması moralleri bozarken, işini layıkıyla yapan esnafın ise, bu ve benzeri girişimlere kesinlikle fırsat vermemesi isteniyor. Oltu Taşı imalatı ve satışını yapan esnafın bağlı bulunduğu meslek odasının, Rus Taşı istismarına kalkışan esnafa göz yummaması gerektiğini vurgulayan müşteriler, “Herkes bu ayrımı yapamaz, dolayısıyla kimsenin mağduriyet yaşamaması için imalatçıların ve satıcıların bu sorunu kendi içlerinde çözmeleri gerekir” diye konuştular.
FİYAT FARKI NEREDEYSE YÜZDE 100…
Oltu ile Rus taşı ürünler arasındaki fiyat farkının neredeyse yüzde 100 oranında olduğunu anlatan satıcılar, “Normal şartlarda orjinal Oltu Taşı bir tespih en az 100 lira iken, Rus taşı bir tespih 15-20 liradan satılabiliyor” diyerek, çoğu kişinin Oltu Taşı diye Rus taşı tespih satılarak aldatıldığını ifade ettiler.
İmalatçılar, bu tarz durumlarla karşı karşıya kalan müşterilerin ne olursa olsun ilgili meslek odasına mutlaka şikayette bulunmasını isteyerek, “Bu tarz girişimleri ancak şikayet yoluyla önleyebiliriz. Bir yerde bunlar pek şikayet edilmedikleri için de böyle rahat davranıyorlar” dediler.  
MERDİVENALTI İMALATÇILAR YAPIYOR!
Oltu taşı imalatcıları, hangi kalitede olursa olsun, Oltu Taşı’ndan imal edilmiş olan bir tespihin 20-30 liradan satılamayacağına dikkati çekerek, “Alıcılar bir kere bu fiyatı duyduklarında tereddüt etmeliler, çünkü hiçbir imalatçı Oltu Taşı tespihi bu fiyatlardan satmaz. Dolayısıyla fiyatı duyarak bile Oltu ya da Rus taşı ayrımını yapabilmek mümkün” diye konuştular. Rus Taşı ürünleri Oltu Taşı diye satanların ise, genellikle merdiven altı imalatçılar olduğunu söyleyen esnaf, “Buna çarşıda ya da Taşhan’da kolay kolay kimse cesaret edemez. Dipte köşede merdiven altında imalat yapanlar bu yollara tevessül eder, biz de onlara karşı elimizden geldiğince mücadele ediyoruz” diye konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.