GÜNDEM Haber Girişi : 24 Nisan 2023 23:59

ELMALI: UTANMAZLAR HALA SOYKIRIMDAN BAHSEDİYOR

ELMALI: UTANMAZLAR HALA SOYKIRIMDAN BAHSEDİYOR
ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'Ermeni Soykırımı' olarak tanıyacağı duyurularına sessiz kalmayan Erzurum'lu Uluslar arası hukukçu Ebubekir Elmalı, sosyal medya hesaplarından Ermeni Asıllı HDP Milletvekili Garo Paylan'a haddini bildirdi..

Av. Ebubekir Elmalı'dan "Ermeni soykırımı" iddialarına çok sert tepki geldi.  ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'Ermeni Soykırımı' olarak tanıyacağı duyurularına sessiz kalmayan Erzurum'lu Uluslar arası hukukçu Ebubekir Elmalı, sosyal medya hesaplarından Ermeni soykırımı iddialarına adeta ateş püskürdü. 
Türkiye'de gündem ABD Başkanı Joe Biden'in son açıklamaları oldu. Konu her yıl nisan ayında ortaya atılan Ermeni Soykırımı iddiaları. Biden'in Ermeni Soykırımını tanıyacağını belirtmesinin ardından Siyasiler başta olmak üzere her kesimden tepkilerde çığ gibi büyüdü. 
Özellikle Ermeni asıllı olan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo paylan'ın yaptığı sosyal medya paylaşımına Ebubekir Elmalı çok sert tepki gösterdi. Erzurum'lu ünlü hukukçu ve siyasetçi aynı zamanda Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı da olan Av. Ebubekir Elmalı'da Başta ABD Başktanı Biden olmak üzere Ermeni Soykırımı iddialarını savunanları "Utanmazlar" olarak ifade ederken, Kendi sosyal medya hesabından adeta veryansın ettti. Uluslar arası hukukçu ve “Ermeni Meselesi”  başlığıyla yayınlanmış uluslarası makalesi bile bulunan Erzurum'lu ünlü hukukçu Elmalı, "Utanmazlar hala soykırımdan bahsediyor. Erzurum'da yaptığınız katliamın hesabını kime soralım" diyerek Ermeni asıllı Garo paylan'a tepki gösterdi. 
Av. Ebubekir Elmalı ayrıca yaptığı açıklamada, "Bu durum yıllardır Avrupa ve Amerika’da derin lobicilik faaliyetleri ile palazlandırılan bir propagandanın, sözde bir soykırımın karalamasına maruz kalmamıza sebep oldu. Ancak vicdan ve merhamet ile taçlandırılan bir geçmişe sahip olan, hem Türk hem Müslüman kimliği ile bu karalamanın çok uzağında bulunan Türk Milleti adına bu soykırım yalanını şiddetle kınıyorum." dedi.