İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Canan Uçar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullara dikkat çekerek, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Emekliler Yoksullukla Baş Başa Bırakıldı!
İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Canan Uçar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullara dikkat çekerek, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Uçar, emeklilerin bırakın kurban kesmeyi, torunlarına harçlık bile veremeyecek durumda olduğunu vurguladı.
“Emekliler artık geçinmiyor, yaşam mücadelesi veriyor” diyen Uçar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca emekli bayramı bayram gibi yaşayamıyor. En düşük emekli maaşı açlık sınırının dahi altında kalmışken, hükümet adeta üç maymunu oynuyor. Emeklilerimiz, yıllarca çalışıp bu ülkeye hizmet etmiş insanlardır. Bugün geldikleri nokta ise utanç vericidir. Kurban kesmek bir yana, pazara dahi çıkamaz hale geldiler. Torunlarına bir bayram şekeri, bir harçlık verememenin mahcubiyetini yaşıyorlar. Hükümetin uyguladığı ekonomi politikaları, emeklilerimizi sefalete sürüklemiştir.”
Uçar, hükümetin emekliye yönelik hiçbir gerçek çözüm üretmediğini belirterek, şu sözlerle eleştirisini sürdürdü:
“Her seçim öncesi verilen vaatler, bayram öncesi dağıtılan göstermelik ikramiyelerle emeklilerin sorunları örtbas edilemez. Sorun yapısal ve derindir. Emeklinin cebinde para yok, sofrasında et yok, gözünde umut yok. Bu ülkenin kıymetli emeklileri, bir lütuf değil, insanca yaşam hakkı talep ediyor.”
İYİ Parti olarak emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceklerini belirten Canan Uçar, “Bu düzen değişecek. Emeklimiz hak ettiği yaşam standardına kavuşana dek mücadelemiz sürecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.