YAŞAM Haber Girişi : 14 Ağustos 2020 22:46

ERZURUM'DA KORONA PİK'Mİ YAPTI?

ERZURUM'DA KORONA PİK'Mİ YAPTI?
Son günlerde artan vaka sayıları, alınan tedbirlerin yetesizliği ve buna parelel olarak bazı vatandaşların salgına karşı duyarsızlığı Erzurum'da işleri arap saçına çevirdi. Sağlık Bakanlığının her gün açıkladığı rakamların inandırıcı olmadığını ileri süre
Erzurum'da korona pik'mi yaptı? 
Son günlerde artan vaka sayıları, alınan tedbirlerin yetesizliği ve buna parelel olarak bazı vatandaşların salgına karşı duyarsızlığı Erzurum'da işleri arap saçına çevirdi. Sağlık Bakanlığının her gün açıkladığı rakamların inandırıcı olmadığını ileri süren vatandaşlar ise Koronavirüs'ün Erzurum'da adeta pik yaptığı görüşünde. Göstermelik yapılan denetimler ve ve sadece üç beş polisin cumhuriyet caddesinde maske ve sosyal mesafe kontrolü yapmasını yetersiz bulan vatandaşlar yetkililerden net rakamların açıklanmasını ve daha ağır tedbirlerin alınmasını istiyor. edinilen bilgilere göre, artan koronaviraüs salgını vakalarında Erzurum Şehir hastanesinin normal hasta kabul etmediği ve hastanenin tamamının koronavirüs vakalarına ayrıldığı ileri sürüldü. Şehir hastanesine gelen normal hastaların Palandöken Devlet hastanesi ile Yakutiye Araştırma hastanesine gönderildiğini ileri süren vatandaşlar, Şehir hastanesindeki test kuyruklarının da yüzlerce metreyi geçtiğini ve gece yarılarına kadar insanların beklemek zorunda kaldıklarını bildirdiler. Vaka sayılarının her geçen gün arttığı Erzurum'da testleri pozitif çıkan hastaların evlerine gönderildiği ve evlerinde karantinaya alındığı da bir başka önemli gerçek. 
Bu arada gerekli denetimlerin yapılmadığı Erzurum'da virüse karşı sorumsuz davranan bazı işletmeler ve duyarsız vatandaşların sergilediği tavır tepkilere neden oldu. özellikle şehrin göbeğinde bulunan alanlarda ne sosyal mesafe nede maske kuralının uygulanmadığı gözler önüne serilirken, vatandaşlar yetkililerin özellikle Gürcükapı semtinde ara caddelerde bulunan kahvehanelerde hiçbir önlemin alınmadığı buna paralel olarak insanların iç içe oturarak salgına adeta davetiye çıkardığı ileri sürüldü. yine salgına karşı düğün salonlarınında sık sık denetlenmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, denetimlerin yetersiz olmasından dolayı koronavirüsün Erzurum'u mesken tuttuğunu kaybettiler.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.