YAŞAM Haber Girişi : 01 Eylül 2022 21:33

ERZURUM'LULARIN GÖĞSÜNÜ KABARTIYOR

ERZURUM'LULARIN GÖĞSÜNÜ KABARTIYOR
Başkaları gibi servetine servet katmak yerine gücü yettiği ölçüde hayırseverlik için çaba gösteren Erzurumlu iş insanı Cavit Kılıç, hem memleketi Erzurum hem de Yaşadığı İstanbul'da insanlık adına müthiş işlere imza atıyor

Kılıç'ın bir tarafı İstanbul bir taraf'ı Erzurum! 
Erzurum'lu iş insanı Cavit Kılıç, gerek İstanbul ve gerekse Erzurum'da yaptığı hayır işleri ile gönüllerde tuht kuruyor. 
Çat ilçesine bağlı Bağlıca köyünde Dünya'ya gelen ve sonrasında İstanbul'da yaşamını sürdüren Cavit Kılıç, Gurbetdeki Erzurum'lular arasında örnek gösterilecek bir kişiliğe sahip. Mütevaziliğinin yanı sıra alçak gönülllüğü ile kendisini hizmete adayan Kılıç, Ata dedelerinin yaşadığı topraklarda kalıcı izler bırakmaya özen gösteriyor. 
TAM BİR YARDIMSEVER
Başkaları gibi servetine servet katmak yerine gücü yettiği ölçüde hayırseverlik için çaba gösteren Erzurum'lu iş insanı Cavit Kılıç, hem memleketi Erzurum hemde Yaşadığı İstanbul'da insanlık adına müthiş işlere imza atıyor. 
Her yıl yaz aylarında geldiği memleketi Erzurum'da başta kendi doğup büyüdüğü Bağlıca köyü olmak üzere civar köylerin yanı sıra diğer ilçelerde de yardıma muhtaç çocuklar ile yoksul aileleri sevindiren Cavit Kılıç, Ata dedelerinin saygınlığına saygınlık katıyor. 
İş İnsanı Cavit kılıç'ın benimsediği tek şey ise "Yeni doğan bebeğe beşik, ölen yaşlılara ise tabut olmak". 
Geçmişte Ata dedelerinin örf gelenek ve göreneklerini yaşatmak adına adeta kendisini hayır işlerine adayan Kılıç, gördüğü ilgi karşısında ise dahada heyecanlanıyor ve daha çok birşeyler yapmanın mücadelesini veriyor. İstanbul'da birçok noktada yoksul vatandaşlar için aş evlerini hizmete sokan ve hergün yüzlerce insanın yemek ihtiyacını karşılayan Cavit kılıç'ın bir başka hedefi ise aynı hizmeti memleketi Erzurum'da da yapmak. 
REKLAM DEĞİL HİZMET DERDİNDE!
Erzurum'lu iş insanı Cavit Kılıç'ın bir başyka özelliği ise yaptığı yardımlar ve hayır işlerinin gizli olması. Reklamı sevmeyen ve "hayır işinde reklam olmaz" mantığını benimseyen Kılıç, hemşehrilerinin iyi ve kötü gününde yanındayı olmayı kendisine prensip etmiş durdumda.  
MEZARLIKLARA BİLE EL ATTI!
Hayırsever iş insanı Cavit Kılıç'ın en çok üzüldüğü durum ise geçmişte yaşamlarını yitiren ve köy mezarlıklarında defnedilen kişilerin belirsizliği!. Yaptığı köy gezileri esnasında özellikle mezarlıkların içler acısı durumundan çok etkilenen Kılıç, Başta kendi köyü olmak üzere bir çok köyde de takdire şayan çalışmaları yaptırdı. 
"TEK GAYEM İNSANLIĞA HİZMET ETMEK"
Son günlerde hayırsever kimliği ile haber sitelerinin manşetlerinde yer alan Erzurum'lu hayırsever iş insanı Cavit Kılıç, verdiği demeçlerde ise "Hizmet Allah rızası için yapılır. ben ve ailem büyüklerimizden ne gördüysek onu yapmaya çalışıyoruz. Kalbimiz ve gönül kapımız herkese açık. ifadelerini kullandı. 
ERZURUM'LULARIN GÖĞSÜNÜ KABARTIYOR
Yaptığı yardımların yanı sıra aş evlerinde de sıcak yemek dağıtımı yaptırarak yoksul insanların dualarının kazanan Cavit Kılıç,  gerek gürbetdeki Erzurumlular ve gerekse İstabulda yardımlardan faydalanan vatandaşların gönlünde apayrı bir yere sahip. Cavit Kılıç'ın insanlık adına yaptığı hayırseverlik hizmetleri ise Erzurum'luların göğsünü kabartıyor.