Yeniden Refah partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu, ardı ardına düzenlenen festival ve konserlere sert tepki gösterdi.
Festival tepkisi
Yeniden Refah partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu, ardı ardına düzenlenen festival ve konserlere sert tepki gösterdi.
Yeniden Refah Parti İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu yaptığı açıklamada, " Vatanımızın dört bir yanında afetler yaşanırken; Gazze’de masum yavrular açlık ve zulümle can verirken; ümmetin kalbi bu denli yaralı ve mahzunken… Halkın yüreğindeki acı hâlâ tazeyken, Erzurum gibi tarihî ve manevî derinliği yüksek bir şehirde “kültür” başlığı altında tertip edilen eğlence programları, millet vicdanında derin bir hicap ve infial uyandırmaktadır.
Bu tür organizasyonlar, yalnızca toplumun inanç ve değer dünyasıyla değil, aynı zamanda devletin resmî duruşu ve söylemleriyle de açık bir tenakuz içindedir. Zira, sözüm ona bir yanda Filistin davası uğruna yürütülen yoğun diplomatik gayretler, uluslararası platformlarda sergilenmek istenen duruş; diğer yanda kamu kaynaklarıyla, milletin gözünün içine baka baka icra edilen bu eğlence programları... Bu tablo, devlet vakarına, millet hissiyatına ve ahlâkî tutarlılığa gölge düşürmektedir.
Bilindiği üzere kültür; bir milletin inanç dünyasından, irfan mirasından ve tarihî hafızasından neşet eder. Halkın değerleriyle çatışan, toplumsal dokuyu örseleyen organizasyonlar kültür değil, yozlaşma üretir.
Erzurum ise; imanla yoğrulmuş, dadaşlığı ile mazlumun umudu, zalimin korkusu olmuş; tarih boyunca çetin imtihanlardan başı dik çıkmış bir beldedir. Böyle bir şehrin meydanlarında, ümmetin gözyaşına ve milletin yangınına sırt çeviren sahnelerin kurulması; hem şehrin ruhuna, hem de bu milletin medeniyet hafızasına apaçık bir ihanettir.
Bu sebeple; söz konusu etkinliğin iptali yahut Erzurum’un manevî iklimi ve tarihî dokusuyla bağdaşacak şekilde yeniden düzenlenmesi konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini talep ediyoruz. Zira kültür; dayatma ile değil, temsil, tevarüs ve toplumsal mutabakatla inşa edilir.
Yetkili makamlardan gereğinin yapılmasını arz ve talep ederiz"dedi.