GÜNDEM Haber Girişi : 22 Şubat 2022 16:52

İDDİALARI YARGIYA TAŞIDI

İDDİALARI YARGIYA TAŞIDI
Erzurumlu iş insan Memet Aca, hakkındaki iddialara yönelik olarak tepkisini yargıya giderek gösterdi.
Erzurumlu iş insan Memet Aca, hakkındaki iddialara yönelik olarak tepkisini yargıya giderek gösterdi. Bazı yayın organlarında şahsıyla ilgili olarak gündeme taşınan iddialar hakkında nasıl bir açıklama yapacağı merak edilen Aca’dan, avukatları aracılığıyla haber geldi. Memet Aca’nın avukatları; iddiaların yargıya taşındığını ve sürecin bundan böyle hukuki mecralarda işletileceğini bildirdi. 
Memet Aca’nın avukatları Ali Rıza Ercoşkun ve Muhammed Emin Yardımcı imzasıyla yapılan açıklamada, müvekkil Memet Aca’nın, hakkında yapılan yayınların tamamen art niyetli olduğu ifade edilerek, “Müvekkilimize ait kişisel veriler hukuka aykırı olarak medya kanallarında ve sosyal medyada yayınlanmıştır. Bu haber ile gazeteciliği, itibar suikastından ayıran habercilik etikleri ihlal edilmiştir. Yine bu haber 15 Temmuz öncesinde de örneğine çok defa rastlanan “gücün medyasını” harekete geçirmiştir. Öyle ki; gerçeğe aykırı bilgiler kişisel verilerle donatılarak manipülatif bir hale büründürülmüş ve müvekkil hakkında itibar suikastında bulunulmuştur. 15 Temmuz öncesi dönemleri anımsatan bir yolla arkalarına aldıkları siyasi desteği kullanarak kişisel verilere erişen şahıslar, söz konusu verileri gerçekle bağlantısız bir şekilde sunarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir” denildi. 
Memet Aca‘ya ait kişisel verileri hukuka aykırı yol ve ilişkilerle ele geçirip basın ve sosyal medyada yayan kişi ve kurumlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, bahse konu iddiaların sahipleri aleyhinde manevi tazminat talepli davalar açıldığı belirtildi. Aca’nın avukatlarınca yapılan açıklamada: “Ayrıca bu hukuksuzluğun gerçekleştirilebilmesi için kişisel verileri hukuka aykırı olarak saklayan, söz konusu şahıslara veren ve yayımını gerçekleştirerek suça iştiraki olanların tespiti için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Adalet
Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde gerekli müracaatlar yapılacaktır. Bu veçhile ile inanıyoruz ki; hukukun üstünlüğü; gücün medyasının bol ışıltılı, bol yalanlı nobran dili hakkında hükmünü icra edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.