YAŞAM Haber Girişi : 24 Kasım 2022 11:19

KENDİLERİNE POLİS VE SAVCI SÜSÜ VERMİŞLER

KENDİLERİNE POLİS VE SAVCI SÜSÜ VERMİŞLER
Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları yüzbinlerce lira dolandıran şebekenin peşini bırakmayan Erzurum Emniyeti, Diyarbakır, Sivas ve Antalya’da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı
Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları yüzbinlerce lira dolandıran şebekenin peşini bırakmayan Erzurum Emniyeti, Diyarbakır, Sivas ve Antalya’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınarak Erzurum’a getirilen 5 şahıs, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.    
Ağustos ayında Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesinde yaşanan olayında; Polis ve savcı rolü yapan dolandırıcılar,  M.G isimli şahsı arayarak kendisinde bulunan altınların FETÖ terör örgütü tarafından satıldığını, satın almış olduğu altınlar üzerinde kriminal inceleme yapılabilmesi için kendilerine verilmesi gerektiğini ve aksi halde örgüt üyeliğinden tutuklanacağını söylediler. Korku ve paniğe kapılan M.G., Diyarbakır’dan gelen şahıslara maddi değeri yaklaşık 400.000. TL değerinde ziynet eşyalarını teslim etti.
Akabinde şüpheli şahıslar tekrar mağdur ile telefon aracılığıyla irtibat kurarak, kendilerine para göndermesine gerektiğini söyleyip şahıstan EFT yolu ile 350.000 TL para göndermesini sağladılar.
Çetenin peşini bırakmayan Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, şahısların açık adres ve kimlikleri tespit ederek düğmeye bastı. Erzurum merkezli eş zamanlı yapılan şafak operasyonunda olayın şüphelileri olan Ferhat T., Aydın A. ve Mehmet T. Diyarbakır’da, Rıdvan A. İsimli şahıs Antalya’da, Sadullah Ü. İsimli şahıs da Sivas’ta saklandıkları yerlerde Erzurum Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin de katıldığı operasyon ile yakalandı. Erzurum’a getirilen ve ifadelerinde eylemlerini kabul eden 5 şüpheli şahıs işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 
kaynak/pusula gazetesi