YAŞAM Haber Girişi : 17 Ağustos 2020 10:47

NE OLACAK BU SERVİSÇİLERİN HALİ?

NE OLACAK BU SERVİSÇİLERİN HALİ?
Taşımacılar dert küpü Pandemi sebebiyle ara verilen eğitim-öğretim ve ardından girilen yaz tatili, taşımacılık sektörünü perişan etti.
Taşımacılar dert küpü
Pandemi sebebiyle ara verilen eğitim-öğretim ve ardından girilen yaz tatili, taşımacılık sektörünü perişan etti. Okulların açılmasını dört gözle bekleyen taşımacılık işletmecileri, okulların açılmasının 21 gün daha ertelenmesiyle birlikte birlikte hayal kırıklığına uğradı. Okulların 31 Ağustos tarihinde açılmasının kararlaştırılmış olunması sebebiyle tüm hazırlıklarına buna göre yapan işletmeciler, yaklaşık bir aylık ertelemenin sektörün bir ay daha zarar etmesi anlamına geldiğini belirterek, Mart ayından bu yana büyük bir çıkmazın içerisinde olduklarını ifade etti. Araçların bir kez dahi kontak açmadıklarını hatırlatan öğrenci taşımacıları, “Pandemiyle birlikte aradan tam 6 ay geçti ve biz yılın yarısını zararla kapattık” dedi.
HERKES İŞBAŞI YAPTI, AMA ONLAR…
Erzurum’da 10 yıldan fazla bir süredir öğrenci taşımacılığı yapan Cahit Demirkol isimli işletmeci, pandemi sebebiyle hemen hemen tüm sektörlerin iş durdurduğunu, ancak Mayıs ayından sonra kısmen de olsa faaliyetlerin başladığını vurgulayarak, “Herkes bir şekilde işbaşı yaptı, işinin başına geçti, işyerini açtı ama bizim ekmek kapımız 6 aydır açılmadı” diye konuştu. Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin ardından bir takım tedbirlerin alınmaya başlandığını anımsatan Demirkol, “Bizim bu süreçte üç aylık faaliyetimiz heba oldu gitti. Devletimiz elbette elinden geleni yapıp esnafa destek olmaya çalıştı ama biz bu süreçte iki kez de vergi ödemek zorunda kaldık. Herkes Haziran ayında işbaşı yaptı, biz yine yapamadık. Şimdi Ağustos 31’i beklerken, 21 Eylül için gün saymaya başladık” şeklinde konuştu.
TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ DÜZENLEME BEKLİYOR
Salgın tedbirlerinin elbette önemli olduğunun altını çizen İşletmeci Cahit Demirkol, “Ama kabul etmek lazım ki bu süreçte en çok bizler mağdur olduk. İnşallah salgın tehlikesi bir an önce ortadan kalkar da, bizler de ekmek kapılarımıza yeniden kavuşuruz. Çünkü çoğu esnaf arkadaşımızın araçları kredili ve borçları ödemekte sıkıntı çekiyorlar. Bu yüzden bizim sektörle ilgili olarak yeni bir düzenleme bekliyoruz. Maliyetlerimizi azaltmaya yönelik adımlar atılırsa, biz de en azından mağduriyetimizi hafifletmiş oluruz. Çünkü geldiğimiz nokta itibariyle bir ayımız daha heba olup gitti” ifadelerini kullandı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.