GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ekim 2020 11:55

OYUN KAHVELERİ RİSK ALTINDA?

OYUN KAHVELERİ RİSK ALTINDA?
Pandemi süreci ile birlikte kapanan ve bir daha açılamayan oyun kahveleri büyük risk altında. Sektörel olarak risk taşımaya devam eden oyun kahvelerinin açılamaması büyük bir kesim mağdur etmiş durumda.
Oyun kahveleri kapanma riski taşıyor
Pandemi süreci ile birlikte kapanan ve bir daha açılamayan oyun kahveleri büyük risk altında. Sektörel olarak risk taşımaya devam eden oyun kahvelerinin açılamaması büyük bir kesim mağdur etmiş durumda.
Ölümcül koronavirüs salgını ile birlikte Kapanmak zorunda kalan oyun kahveleri sektörden silinme riski taşıyor. Bir an önce hayatın normale dönmesini ve oyun kahvelerin açılmasını bekleyen sektör çalışanları mağdur olmaya devam ediyor. Maddi olarak çöküntü içerisine girdiklerini ve evlerini ekmek götürmekte zorlandıklarını ifade eden sektör çalışanları “ pandemi Biz oyun kahveleri çalışanlarını büyük bir çöküntü içerisinde sokmuş durumda. Çözüm üretilememesi ise sektör çalışanlarını belirsizliği etmiş durumda. Bir an önce pandemi sürecinin normale dönmesini ve işyerinizin açılmasını umut ediyoruz. Bu bağlamda yetkililerin çözüm üretmesini de bekliyoruz.
Büyük bir kesimin evine ekmek götüremediği bu süreçte en azından oyun kahvelerinin küçük bir dokunuşla süreci atlatması bekleniliyor. Bunun için de yetkililerin çözüm odaklı planlarını bekliyoruz. Bunun için biz oyun kahveleri işletmecileri hazırız ve ne gerekiyorsa yaparız. Normal şartlarda bizlerin de açılması gerekiyor ama yetkililer bu konuda hiçbir adım atmıyorlar. Normal kahvelerin lokantaların ve bütün işletmelerin açık olması bizlerin de açık olmasını gerektiriyor. Çünkü Bizler de evlerimize ekmek götürüyoruz de bakmakla yükümlü olduğumuz Ailelerimiz var. Kısa süre içerisinde oyun kahvelerinin açılmasını ve hayatın Tamamen normale dönmesini bekliyoruz. Bunun için atılması gereken adımların yetkililer yatırmasını ve bizleri görmezden gelmemeleri gerektiğini ifade etmek gerekiyor.
Büyük bir kesimi kapsıyor
Pandemi sürecinden sonra bir türlü açılamayan açılması hususunda sürekli şirketlerde bulunan oyun Kahvesi işletmecileri bu sektörün büyük bir kesimi kapsadığını ve insanların evlerine ekmek götüremediği duruma geldiklerini ifade ettiler. Oyun Kahvesi işletmecileri “ kahve nelerimiz boş şekilde duruyor ve hem kira ödüyoruz hem de bakmakla yükümlü olduğumuz Ailelerimiz bizlerin ellerine bakıyor. Bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini herkes biliyor. Ne olursa olsun yetkililerin bu konuda uyarılarımıza dikkate alması gerektiğini ve bizlere çözüm üretmesini bekliyoruz.
 Bizler büyük bir sektörü temsil ediyoruz ve bizlerle Bir de çalışan işçilerin şu an işsiz olduğunu da yetkililerin bilmesi gerekiyor. Bu hususta Bizler ne gerekiyorsa yaparız. Uyarıları Dikkate alır koyulacak olan yasakları harfiyen yerine getiririz. Bizlerin istediği çok kolay ve basit ekmek Kazanmak istiyoruz. Sektörümüzü bu halde bırakmak uzun vadeli büyük bir çöküntüye neden olacaktır. Oyun  kahvelerinin bir an önce bir çözüm bulunarak açılması Bizler açısından hayatı bir öneme sahip olacaktır” ifadelerini kullandılar. 
Kaynak, Yenigün
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.