YAŞAM Haber Girişi : 15 Ağustos 2020 22:51

PASİNLER CAZİBESİNİ ARAR OLDU?

PASİNLER CAZİBESİNİ ARAR OLDU?
Erzurum'un Pasinler ilçesinde mesire alanlarının durumu tepkilere neden oluyor. Gazeteci Talat Uzunyaylalı, ilçedeki bahçelerin ve kullanılamaz hale gelen çeşmeler ile balıksız havuzların zavallı görünümünü sosyal medyadan paylaştı.
Pasinler'de bahçelerin zavallı görünümü?
Erzurum'un kaplıca turizminde önemli bir yeri olan Pasinlerde mesire alanlarının durumu tepkilere neden oluyor. Gazeteci Talat Uzunyaylalı, ilçedeki bahçelerin ve kullanılamaz hale gelen çeşmeler ile balıksız havuzların zavallı görünümünü sosyal medyadan paylaştı. Uzunyaylalı yazısında 
"HASANKALE BAHÇELERİNİN ZAVALLI GÖRÜNÜMÜ...
Hasankale'nin bahçeleri bir zamanlar şöhretliydi; bu aylarda Erzurum'dan pek çok aile Pasin bahçelerine gelir, çadırlar kurar, özellikle yaşlılar, kaplıcalardan istifade ederler ve semaverleri tüttürüp hoş bir zaman geçirirlerdi.
Gel zaman git zaman devran değişti; şükür, bahçeler bugünlere erişti erişmesine, amma çadırsız-insansız bahçelerin manzarası içler acısıdır.
Lafın kısası şudur: Hasankale bahçelerinin mülkiyeti kimin uhdesinde bilmiyorum; fakat buralara sahip çıkacak kuruluş, büyükşehir belediyesi yahut ilçe belediyesi olması gerekir.
Sn. Sekmen yahut Sn. Dölekli bu bahçelere sahip çıkmak ve bir cazibe merkezi haline getirmek için daha ne beklerler ve bu konuda ne düşünürler, merakı mucip oluyor?
Bir de acil işler var: Bahçenin doğu girişini kesmiş, fotoğraflarda gözüken, ünlü (!) Alvarlı Efe Çeşmesiyle manzarası bir âlem Bahçe Bakkalı, bu iki 'harika' olsun, sökülüp atılamaz mı?
Bir de havuzları balıksız, suları bataklık suyuna dönüşmüş ve her geçen yıl biraz daha köhneleşen ve iyice salaş bir mekana dönüşen balık tesisi var. Yazık! Oysa burası Erzurum'un yeniden bir cazibe merkezi olabilir."ifadelerini kullandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.