YAŞAM Haber Girişi : 06 Aralık 2020 13:43

ŞAMPİYONLARIN İSİMLERİNİ YAŞATALIM!

ŞAMPİYONLARIN İSİMLERİNİ YAŞATALIM!
Erzurumlu şampiyon güreşçiler Reşit Karabacak ve Nihat Kabanlı isimlerinin memleketinde ölümsüzleştirilmesi teklif ediliyor.
Başkan Sekmen’e İSİM çağrısı
Müthiş performansı ve kondisyonuyla bir zamanlar minderde fırtınalar estiren Erzurumlu şampiyon güreşçiler Reşit Karabacak ve Nihat Kabanlı isimlerinin memleketinde ölümsüzleştirilmesi teklif ediliyor. Geçtiğimiz Ekim ayında Koronavirüs tedavisi görürken hayatını kaybeden Reşit Karabacak gibi, önceki gün de yine Erzurumlu şampiyon güreşçi Nihat Kabanlı virüse yenik düştü. Dünya ve Avrupa şampiyonluğunda birçok birincilik ve dereceleri bulunan her iki güreşçinin ortak özelliğini hemşehri olmaları oluştururken, Dadaşlar bu iki kıymetli ismin Erzurum’da mutlaka yaşatılması çağrısında bulunuyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, Erzurum’daki spor tesislerine ya da yeni açılan caddelere bu iki güreşçinin isimlerini vermesini isteyen Erzurumlular, “Böylece şampiyon güreşçilerimizin isimlerini hem de kendi memleketlerinde ölümsüzleştirmiş oluruz” dediler.
ONLAR ERZURUM’UN YÜKSELEN DEĞERLERİ
Reşit Karabacak gibi Nihat Kabanlı’nın da Erzurum’un göğsünü her zaman kabartmış bir isim olduğunu vurgulayan Dadaşlar, “Güreş denilince akıllara hemen Reşit Karabacak ve Nihat Kabanlı, dolayısıyla da Erzurum gelir. Güreşte marka oldukları kadar memleketlerinin de yükselen birer değeri haline gelmiş olan bu iki şampiyon güreşçi, ortak özellikleri olan hemşehriliklerinin yanı sıra, yine Koronavirüs yüzünden hayatlarını kaybederek aynı kaderi paylaşmışlardır. O halde bu güzide şampiyonların isimleri de, Erzurum’da ölümsüzleştirilmeli ve mutlaka yaşatılmalıdır” diye konuştular.
DADAŞLAR BAŞKAN SEKMEN’E ÇAĞRIDA BULUNDU
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in spora ve sporcuya olan düşkünlüğüne vurgu yapan Dadaşlar, şampiyon güreşçilerin isimlerinin memleketlerinde yaşatılması önerisine de, Başkan Sekmen’in kayıtsız kalmayacağını söylediler.
Erzurumlu vatandaşlar, “Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in bu öneriye kulak vereceğine inanıyoruz. Reşit Karabacak ve Nihat Kabanlı gibi şampiyon güreşçilerimizin isimlerinin spor tesislerine ya da yeni açılan caddelere verilmesinin fevkalade güzel bir adım olacağını düşünüyoruz. Başkan Sekmen’in de bizimle aynı hassasiyeti taşıdığına inanıyoruz” şeklinde konuştular
Kaynak yenigün gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.