GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ekim 2020 21:36

TARİHİ MEKANA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ!

TARİHİ MEKANA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ!
Erzurum’un kimliği konumuna gelen fakat eksiklikleriyle göze batan Üç Kümbetler alanı daha fazla ilgi bekliyor. Kümbetlerin etrafını sarmalayan duvarın bu kapsamda yıkılması ve çevresine açık hale getirilmesi ise beklenti içinde duruyor.
Açık hava müze de duvar olmaz!
Erzurum’un kimliği konumuna gelen fakat eksiklikleriyle göze batan Üç Kümbetler alanı daha fazla ilgi bekliyor. Kümbetlerin etrafını sarmalayan duvarın bu kapsamda yıkılması ve çevresine açık hale getirilmesi ise beklenti içinde duruyor.
Turizm açısından kapsamlı alan oluşturan ve Erzurum’un kimliğini eline alan Üç Kümbetler bölgesi daha fazla gelişim bekliyor. Yenilenip çevresi açık hale getirilen ve açık hava müzesi şeklinde geliştirilen bölgenin eksiklikleri ise göze batmaya devam ediyor.
 Çevre düzenlemesinin sürdüğü ve geliştirilmeye devam edilen alanın daha özenli ele alınması gerektiğini de ifade eden vatandaşlar “ bölgenin tamamını etkileyen devasa çalışmaların daha hassas ele alınması gerekiyor. Eğer bölgenin daha verimli olmasını istiyor ve gelişmesine katkı sağlamak istiyorsak projenin takipçisi olmalı ve eksiklikleri görmemiz gerekiyor. Üç Kümbetler çevresinin kaba ve yakışık olmayan duvarı bu anlamda yıkılması ve çevresinin tamamen açık olması gerekiyor. Yetkililerin biran önce projeyi de bitirip bölgeyi rahatlatması gerekiyor. Toz duman içinde olan bu alanın elden geçirilmesi ve hizmete açılması önemli olacaktır. Bizler mevcut projelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Daha güzel olması için herkesin gördüğünü ve güzel olabileceğine inandığı düşüncesini sunmalıdır. Mevcut çalışmaların yetersiz ve eksik olduğunu yerinde görmek en iyisi olacaktır” ifadelerini kullandılar.
Çalışmalar yavaş ilerliyor
Açık hava müze şeklinde projelendirilen ve Erzurum’a katkı sunması için geliştirilip hayata sunulan adımların yavaş atıldığını dile getiren vatandaşlar “ mevcut çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Tarihi dokunun korunarak yenilendiği noktada bir çok çalışma henüz bitirilebilmis değil. Bu nedenle biran önce çalışmaların bitirilerek Erzurum tarihi dokusuna katılması gerekiyor. Çevresine zarar vermeye başlayan uzun çalışmalar yetkilerin de dikkatinde olması gerekiyor. Her adımın dikkatle atıldığı çalışmalarda sona doğru gelindiğini görmek oldukça zor. Ne zaman biteceği belli olmayan çalışmalar ayrıca daha dikkatle ilerletilmesi gerekiyor" şeklinde konuştular.
Duvar sırıtıyor
Üç Kümbetler tarihi yapıların etrafını sarmalayan ve çalışmalarla birlikte sırıtmaya başlayan duvarın artık yıkılması gerektiğini dile getiren vatandaşlar “ mevcut duvar açık hava müzesi projesine ters duruyor. Duvarın yıkılması ve çevresine daha güzel görüntüler sunması gerekiyor. Biran önce duvarında yıkılarak üç kümbetlerin daha güzel görüntüler sunmasını sağlamak gerekiyor. Zamanla daha güzel olacak olan bu alanın şimdiden elden geçirilip netleştirilmesi gerekiyor. Çevresine de kötü görüntü sergileyen bu duvarın proje tamamlandıktan sonra yıkılması ise hiç bir şey ifade etmeyecektir. Şimdiden ele alınması gerekiyor. Bu duvarın zaman sonra yıkılması çevresine de büyük zararı olacaktır” ifadelerine yer verdiler. 
kaynak: yenigün
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.