SPOR Haber Girişi : 27 Aralık 2021 12:08

TRANSFER YASAĞI KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL!

TRANSFER YASAĞI KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL!
Takviye transfer şart ama Başkan Düzgün, kadronun yeterli olduğunu savunuyor!
Transfer şart ama...
Erzurumspor Spor Toto 1. ligin ilk yarısını 36 puan ile 3. sırada tamamladı. 
sezon başı konulan yeniden Süper lig hedefi ile yola çıkan yönetim, şimdi tam bir çıkmaza girdi. Aslında Yönetim demeye de pek dilim varmıyor ama üç beş fedakar yönetici diyelim!
Evet kulüpler için takviye transfer dönemine giriliyor. 
Hedefleri bir üst lige çıkmak olan kulüpler kolları sıvadı.
 Peki Erzurumspor'da ne olacak! 
Başkan Ömer Düzgün'ün açıklamalarına bakılırsa hiç bir şey olmayacak! 
Maddi açıdan sıkıntıların devam ettiği Erzurumspor da yeni kriz, transfer yasağı! 
Geçmiş yöneticilerin saçma sapan yaptığı yabancı transferleri ve transfer edilen yabancı oyuncularının paralarının zamanında ödenmemesi buna paralel olarak bu yabancı oyuncularında işi FİFA'ya kadar götürmesi mavi beyazlı kulübe çok büyük zarar verdi. 
Son açıklanan rakam ile Erzurumspor'un transfer yasağını kaldırması için 26 milyon lira gibi bir para lazım. Peki para var mı! 
Maddi kaynak arayışında olan Başkan Ömer Düzgün Parayı bulmaları halinde bile transfer yasağının kaldırılmasından ziyade mevcut kadro ile yola devam edilmesinden yana! 
Belli ki akıl hocaları bu kadronun yeterli olduğunu sık sık ifade etmişler! 
14 gün sonra ligin 2. yarısı başlıyor. 
Takviye transfer konusunda teknik heyetin beklentisi olsa da parasızlık yani borçlar yüzünden transfer yasağının kaldırılması çok zor görünüyor. 
Aslında yasağın kaldırılması için gereken 26 milyon TL öyle çokta abartılacak bir rakam değil. Ancak gelin görün ki Başkan Ömer Düzgün takviye transferine sıcak bakmıyor! 
Futboldan anlamayan insanların bakış açısını asla tartışmam. Benim bildiğim ve binlerce Erzurumspor taraftarında destek vereceği  bir gerçek var ki oda Erzurumspor'a takviye transferi şart oğlu şart. 
Bakın stoperler Aykut Demir, Mustafa Yumlu ve Mustafa Akbaş'ın sakatlandığı zaman Sol bek Mücahit'in  stoperde oynatıldığını herkes gördü. 
Haftalardır sakatlığı nedeniyle oynayamayan Eren Tozlunun eksikliğini anlatmamıza gerek bile yok. Olanare'in olmadığı zaman gol umutlarının sıfıra indiğini de açık açık söyleyebilirim. 
Kaleyi hiç söylemiyorum bile! 
Şampiyonluğa yani Yeniden Süper lige çıkmayı hedefleyen Erzurumspor'da Başkan Ömer Düzgün ve birkaç yöneticinin bu yasağı kaldırmak için bir şeyler yapması gerekiyor. 
Onursal başkan Mehmet Sekmen'inde atacağı adım da çok önemli. 
Hadi diyelim yasak kaldırılmadı ve bu takım bu kadro ile mücadele etti! 
Peki sezon sonunda bu transfer yasağı faizleriyle birlikte yine Erzurumspor'un karşısına çıkmayacak mı! 
Başkan Ömer Düzgün engin futbol bilgisi ile "bu takım mutlaka Süper lige çıkacak" diye ısrarla aynı şeyleri söyleyip duruyor!. 
Sanki futbolda garanti var ya! 
Şu an için kulüpte hareketlilik yok. futbolcular yarın 4 günlük izne ayrılacaklar. 
Pazar günü ise yeniden takım toplanacak ve hazırlıklara başlayacak. 
fazla bir süre olmadığını hepimiz biliyoruz. 
Ancak üstüne basa basa bir kez daha söylemek lazım ki bu yasağın kaldırılması ve de takviye transferlerin şart olduğu kaçınılmaz bir durum... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.