SPOR Haber Girişi : 23 Temmuz 2020 11:14

TÜRKİYENİN GÜNDEMİ DADAŞLAR!

TÜRKİYENİN GÜNDEMİ DADAŞLAR!
TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Türkiye’de son üç günün en çok konuşulan konusu oldu.
Erzurumspor Türkiye gündemine oturdu
TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Türkiye’de son üç günün en çok konuşulan konusu oldu. Futbol gündeminin yanı sıra sosyal medyanın da ilgi odağı haline gelen mavi beyazlı ekip, spor kanalları başta olmak üzere yaygın yayın yapan birçok ekranda boy gösterdi. Erzurum’un adını bir kez daha Türkiye gündemine oturtan Erzurumspor’a, dünyaca ünlü futbolcuların tebrik mesajlarının yanı sıra bakanlardan, bürokratlardan, milletvekillerinden ve iş dünyasının tanınmış isimlerinden de kutlama mesajları ulaştı. Geçtiğimiz yıl Süper Lig’de iken Erzurum’un tanıtımına ve sürekli gündemde kalmasına büyük katkılar sağlayan Erzurumspor, yeniden Süper Lig’e yükselmiş olması nedeniyle önümüzdeki sezonun da en çok konuşulan takımları arasında yer almaya hazırlanıyor.
SOSYAL MEDYANIN REKORTMENİ OLDU
Erzurumspor, sosyal medya ölçüm raporlarıyla ünlü “Digital Up Social Media” araştırma kuruluşunun verilerine göre; haftanın en çok konuşulan gündem konusu oldu. Mavi beyazlı ekibin Ümraniyespor’la çıktığı şampiyonluk maçının oynandığı gün Twitter’de Trend Topic olduğu hatırlatılırken, Facebook, Instagram ve Thumblr gibi sosyal medya mecralarında paylaşım rekorları kırdığı açıklandı. Erzurumspor’un gösterdiği bu performansı şu ana kadar şehir takımlarının hiçbirisinin gösteremediği ifade edilirken, benzer bir rekor paylaşımının ise, Bursaspor’un Süper Lig’e çıkması halinde yaşanabileceği kaydedildi.
ERZURUMSPOR SADECE BİR TAKIM DEĞİL
Öte yandan turizmciler ise, Erzurumspor’un Erzurum için sadece bir futbol takımını ifade etmediğini anlatarak, “Turizmde, spor turizmi adını verdiğimiz bir kulvar var. Erzurumspor, işte bu kulvarda Erzurum’un tanıtımını yapabilecek çok önemli bira araçtır. Geçtiğimiz yıl Erzurumspor sayesinde Erzurum hep gündemde kaldı, iyi reklam yaptı, cazibe kazandı. Böyle bir reklamı milyonlar verseniz yapamazsınız. Bu bakımdan Erzurumspor’un Süper Lig’de kalıcı olması büyük önem taşıyor. Dolayısıyla takımı maddi ve manevi olarak sürekli desteklemek ve el üstünde tutmak gerekiyor” dediler
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.