GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ağustos 2020 00:07

VAKALAR ARTINCA!

VAKALAR ARTINCA!
Covid-19 salgını nedeniyle bazı illerde vaka sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. Vaka sayısı artan Konya, Erzurum ve Kahramanmaraş'da yıllık izinler iptal edilirken Ankara gibi büyükşehirlerde ise personelin talep ettiği iznin sadece 3/1'i veriliyor
Covid-19 salgını nedeniyle bazı illerde vaka sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. Vaka sayısı artan Konya, Erzurum ve Kahramanmaraş'da yıllık izinler iptal edilirken Ankara gibi büyükşehirlerde ise personelin talep ettiği iznin sadece 3/1'i veriliyor. Dünyada etkisini yitirmeyen ve özellikle son dönemde Erszurum'da vaka sayısında ciddi artışın yaşandığı koronavirüs salgını kabus olmaya devam ediyor. Salgınla mücadelede baş rol oynayan sağlık personelleri, geceli gündüzlü çalışma sergilerken, halkın sağlığı için geceli gündüzlü emek sarf eden  Sağlık personeli 6 aydır yoğun temposunu hiç düşürmedi. Bayram öncesi yaşanan 15 temmuz darbe kalkışması yıl dönümü kutlamaları, ardından Büyükşehir belediye Erzurumspor'un süper lige yükselme kutlamaları bununla beraber düğün salonlarınında açılması ile birlikte Erzurum'da koronavirüs vaka sayılarında çok ciddi artışlar yaşandı. Sağlık Bakanlığı yetkilileride Erzurum ile birlikte Konya, veKahraman maraş ta vaka sayılarının artması ile birlikte sağlıkçıların izinlerini iptal etti. Salık çalışanları ise, " kanuni hakkı olan yıllık izinlerinin iptal edilmesi kabul edilemez. Sıfır döner sermaye, eksik personel, risk altında görev yapmak sağlıkçıları çıkmaza sokmuş durumda. Yıllık izin dahi kullanmalarına müsaade edilmeyen sağlık personeline acilen seyyanen zam seçeneği uygulamaya sokulmalıdır.  Salgınla mücadelede Türkiye'nin en büyük kozu doktorundan hasta bakıcısına kadar tüm sağlık teşkilatıdır. Artık bu teşkilata gereken değer verilmelidir. diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.