GÜNDEM Haber Girişi : 25 Kasım 2020 13:29

VE RASİM FIRAT SAHNEDE!

VE RASİM FIRAT SAHNEDE!
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Gündemle ilgili olarak bazı değerlendirmelerde bulundu.
ESNAF TÜKENDİ
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları  Birliği Başkanı Rasim Fırat, “Herkes kendi penceresinden çok haklı; yapacak bir şey de yok; ama şu kadarı bilinsin ki esnafın artık dayanacak gücü kalmadı” dedi.
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları  Birliği Başkanı Rasim Fırat, Gündemle ilgili olarak bazı değerlendirmelerde bulundu. Mart ayından bu yana devam eden Pandemi sürecinin esnafı çok zor bir sürecin içerisine sürüklediğini vurgulayan Başkan Fırat, “Sekiz aydır resmen varlık ve yokluk mücadelesi veriyoruz. Esnafın takati kalmadı, dayanacak gücü kalmadı. Nisan ve mayıs dönemlerinde kullandırılan düşük faizli kredilerin geri ödeme zamanı geldi. Kimi esnafın kredisi ertelendi kimi esnafın kirası ertelendi. Ama geldiğimiz noktada açıkça ifade etmek gerekir ki, Ertelenen her borç esnafın sırtında bugün kaldırılanmayacak bir yük haline geldi” diye konuştu.
NE KADAR ÇÖZÜMSE, O KADAR SORUN!
Salgının mücbir bir sebep olduğunu ancak bazı hakikatlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getiren Başkan Rasim Fırat, salgınla mücadele kapsamında kapatma ve kısıtlama tedbirlerinin ne kadar çözümse bir o kadar da sorun teşkil ettiğini dile getirdi. Esnafın artık bu yükü kaldıracak gücünün kalmadığını kaydeden Rasim Fırat, durumun giderek çok daha vahim bir hale geldiğini ifade etti. Türkiye’de hem vaka sayılarının hem de vefat sayılarının sürekli arttığını, bunun da tedbirlerin çok daha ağırlaştırılması anlamını taşıdığını dile getiren Başkan Fırat, “Esnafın içinde bulunduğu zor durumu bertaraf etmek için erteleme ya da yapılandırma gibi çözümler öne sürülüyor. Ama bunlar da çözüm değil; sonuç itibariyle esnaf borçlanıyor, borcu borç üstüne biniyor. Bir de bunların geri ödemesi var, o zaman ne olacak?” ifadelerini kullandı.
TEK UMUDUMUZ VİRÜS AŞISI
Tek umutlarının virüse karşı geliştirilecek aşı olduğunu vurgulayan ESOB Başkanı Rasim Fırat, “Ümit ediyoruz ki en kısa sürede ilaç geliştirilir ve bu illetten topyekün kurtulmuş oluruz. Aksi halde içinden çıkılması çok daha zor bir sürece girmiş olacağız. Esnaf bir yere kadar idare etti, sermayesinden yedi, borçlandı, birikimini harcadı ama artık elde avuçta hiçbir şey kalmadı. Bugün ulaşımdan yeme-içme sektörüne, gıdadan giyime varıncaya kadar aklınıza hangi sektör gelirse gelsin, hepsi sıkıntı içerisinde ve kıpırdamaya bile takatleri kalmadı. Bu esnafı yeniden borçlandırmak ya da borçlarını ertelemek de çözüm değil, çünkü bıçak kemiğe dayandı. Devlet imkanları ölçüsünde destek oluyor ama; bu da artık çözüm değil. Tek duamız ve dileğimiz bir an önce bu illetten kurtulmamızı sağlayacak olan aşının geliştirilmesi. Herkes kendi penceresinden haklı ama hiç kimsenin de yapacak bir şeyi yok. Elimiz kolumuz bağlandı kaldı” diye konuştu
Kaynak:yenigün gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.