GÜNDEM Haber Girişi : 13 Şubat 2023 11:35

"YARA HEPİMİZİN, BİRLİKTE SARACAĞIZ"

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketi sonrası Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, deprem bölgesine gitti. 

Yara hepimizin, birlikte saracağız. 
Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketi sonrası Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, deprem bölgesine gitti. 
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17 sıralarında meydana gelen 7.7 büyüklüğünde depremin ardından 13.24'te gerçekleşen 7.6 büyüklüğünde ki deprem, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye olmak üzere 10 ilde ciddi yıkıma neden oldu.
Binlerce insanın hayatını kaybettiği ve yine binlerce binanın yerle bir olduğu büyük felaket sonrası Aziziye Belediyeside depremzedelere yardım için seferberlik ilan etmişti. Koornideli çalışmaların ardından toplanan yardımlar tırlarla deprem bölgelerine gönderilirken, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'da soluğu önce Adıyaman ardından ise Hatay'da aldı. Başkan Orhan, "Adıyaman’a varır varmaz depremzede kardeşlerimize sıcak yemek ikramında bulunacağımız çadırımızı kurduk. Yara hepimizin!
Birlikte saracağız. Acı hepimizin! Paylaşarak azaltacağız. Vatandaşlarımızın Bize emanet ettiği yardım malzemelerini, Adıyaman’daki sahiplerine ellerimizle teslim ettik. 
Ayrıca Aziziye Belediyesi olarak; Adıyaman kent merkezinde sıcak yemek ikramına da başladık. Biz bize yeteriz, Çünkü biz Hep Birlikte Türkiye’yiz" dedi. 
Bu arada depremzedeler için kurulan çadır kentleride gezen Başkan Muhammed Cevdet Orhan, özellikle çocuklar ile yaktından ilgilendi. Orhan, "Deprem çocukları onlar,ve çoğunun minicik omuzunda taşınamayacak kadar büyük bir yük var.
Fakat sahipsiz değiller! Çünkü yanlarında yüce gönüllü bir millet ve onların elini asla bırakmayacak bir devlet var. Türkiye var" ifadelerini kullandı.  
Adıyaman ziyaterinin ardından yine depremde en çok zarar gören illerden biri olan Hatay'a geçen Başkan Muhammed Cevdet Orhan, Felaketin yaşandığı günden bu zamana kadar bölgede görev yapan Aziziye ekibiyle bir araya geldi. Yardım için görevlendirilen Belediye personeli ile gurur duyduğunu belirten Başkan Orhan, "Arkadaşlarımızın verdiği canhıraş mücadele gerçekten de övgüye değer. Allah hepsinden razı olsun. Canlarına sağlık, ömürlerine bereket versin" diye konuştu.