GÜNDEM Haber Girişi : 23 Şubat 2021 14:20

YEREL MARKETLERE FAHİŞ FİYAT TEPKİSİ

YEREL MARKETLERE FAHİŞ FİYAT TEPKİSİ
Yerel marketlerde yaşanan fahiş fiyatlar vatandaşın belini bükerken, gerekli denetimlerin yapılmaması market sahiplerinin cebini dolduruyor.
"Yerel Candır" dendi ama...
Türkiye'de birinci yılına yaklaştığımız koronavirüs salgınında endişe devam ederken, Pandemi nedeniyle piyasalarda da ciddi bir kaos yaşanıyor. 
Ülke çapında özellikle esnaf kesimi büyük bir çıkmaza girmişken, Erzurum'da tablo daha da vahim boyutlara ulaştı. İlde daha önceleri 20 binin üzerinde bulunan esnaf sayısı, Pandemi ile birlikte 16 binlere düştü. Bunun başlıca sebebi ise ekonomideki kötü gidişat. Erzurum Ticaret Borsanın yerel işletmelerin ayakta durabilmesi adına "Yerel Candır" sloganı ile başlattığı kampanya, özellikle yerel marketlerin kasasını doldurmaktan başka bir işe yaramadı. Erzurum'un öz sermayesi olarak bilinen yerel marketler, denetim mekanizmasının yetersiz olduğu ilimizde bildiklerini okumaya devam ediyor. 
Etiket üzerinde yapılan oynamalar sonrası ortaya çıkan fahiş fiyatlar, vatandaşın belini daha da büküyor. Her fırsatta ''Erzurum'da kazandığımızı Erzurum'a yatırım yapıyoruz'' edebiyatı yapan yerel market sahipleri, gerçekte sadece kendi ceplerini düşündüklerini bu zor günlerde bir kez daha ortaya koydular. Raflardaki ateş pahası fiyatlar, Erzurumluların cebini yakmaya başladı. Gerek belediye zabıtalarının ve gerekse Tarım Müdürlüğü Gıda denetmenlerinin denetimlerde yetersiz kalması sonucu ortaya çıkan başıboşluktan yararlanan yerel marketler, bir malı hem yüzde 300 karla satıyorlar, hem de  son kullanım tarihi geçmiş ürünleri piyasaya sürerek halkın sağlığını hiçe sayıyorlar. Gözünü para hırsı bürümüş bu zevatlar, ''Ulusal marketler olmasa bunlar para için vatandaşın canını da alır'' yorumlarının  yapılmasına neden oluyorlar. 
Bu arada Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı olan ve Erzurum'da da market zincirleri bulunan Ömer Düzgün'ün tüm bu olup bitenlere karşı hiçbir girişimde bulunmaması yine vatandaşların en çok eleştirdiği konu oldu.
Öte yandan bir vatandaşın sosyal medya üzerinden konu ile ilgili tepkisi büyük beğeni topladı. "Yerel marketlerin fahiş fiyatlarını görünce, #Yerel candır diyenlerin ağzının ortasına kürek ile vurasım geliyor. Hani bunlara denetim yapılmıştı. Allah kimseyi Erzurum'daki yerel marketlerin insafına bırakmasın. Yerel#Marketler can değil kazıktır" paylaşımı binlerce beğeni ve yorum alarak vatandaşın mağduriyetini gözler önüne serdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.