GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ekim 2020 11:45

BARO'DAN GENELGE'YE İTİRAZ!

BARO'DAN GENELGE'YE İTİRAZ!
Erzurum Barosu’nun bu hafta sonunda gerçekleştirilmesi planlanan Genel Kurul toplantısı, Koronavirüs genelgesi nedeniyle 1 Aralık sonrasına ertelendi. Erzurum Barosu ise, Erzurum 3. İdare Mahkemesi’ne dava açarak Yürütmeyi Durdurma talebinde bulundu.
Erzurum Barosu’nun bu hafta sonunda gerçekleştirilmesi planlanan Genel Kurul toplantısı, Koronavirüs genelgesi nedeniyle 1 Aralık sonrasına ertelendi. Erzurum Barosu ise, Erzurum 3. İdare Mahkemesi’ne dava açarak Yürütmeyi Durdurma talebinde bulundu. İçişleri bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yeni genelye göre, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bir çok etkinlik 1 aralık tarihe kadar ertelenmişti. Genelgenin yayınlamasının ardından ise Başka iktidar Partisi olan AK Parti olmak üzere, siyasi partiler yinede ilçe kongrelerini yapmaktan geri kalmıyorlar. Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, sosyal medya hesabından meslektaşlarını “Hukuka aykırı ve keyfiyet arzeden bu sürecin titizlikle takipçisi olduğumuzu siz değerli meslektaşlarımıza bildirir; bilgi kirliliğine neden olan açıklamalara itibar edilmemesini önemle rica ederiz” ifadeleriyle bilgilendirdi. Göğebakan, açıklamasında sürece dair bilgi vermeyi de ihmal etmedi.
Erzurum Baro Başkanı Göğebakan, Sağlık Bakanlığı’nın önerisi, Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyi hatırlatarak; söz konusu genelgenin 02 Ekim 2020 tarihinden itibaren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık'a kadar ertelenmesini öngördüğünü ifade etti. Bu genelgenin yayımlanmasından hemen ardından Yakutiye İlçe Seçim Kurulu tarafından kendilerine erteleme kararının tebliğ edildiğini anlatan Göğebakan, “Seçimlerin ertelendiğine dair baromuza tebliğ edilen karara karşı, ivedi olarak baromuzca itiraz edildi. Yaptığımız itiraz neticesinde, İlçe Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu' ndan görüş istemiş olup; bu görüş ile eş zamanlı olarak İl Hıfzıssıha Kurulu tarafından da genel kurulumuzun ertelenmesine karar karar verildi”
Bunun üzerine Yakutiye İlçe Seçim Kurulu’nun Yüksek Seçim Kurulunun görüşünü ve İl Hıfzıssıha Kurulu Kararını gerekçe göstererek; seçimin iptali yönündeki karara karşı Baromuzca yapılmış olan itirazı reddettiğini belirten Göğebakan, “Bu kez 02 Ekim 2020 tarihinde İl Hıfzısıhha Kurulu’nun hukuka aykırı kararına karşı Erzurum 3. idare Mahkemesi' nde Yürütmeyi Durdurma talebiyle dava açtık. Davamız 2020/995 Esas numarasına kaydedildi. Hukuka aykırı ve keyfiyet arz eden bu sürecin titizlikle takipçisi olduğumuzu meslektaşlarımıza bildirmek isteriz. Bilgi kirliliğine neden olan açıklamalara ise itibar edilmemesini önemle rica ederiz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.