YAŞAM Haber Girişi : 05 Ekim 2020 12:19

BİR GÖREN PİŞMAN BİR DE GÖRMEYEN!

BİR GÖREN PİŞMAN BİR DE GÖRMEYEN!
İki yıla yakındır Yıldızkent-Yenişehir semti arasında bekleyen ve adeta hurdalık görüntüsüyle dikkatleri üzerine çeken sözde lunapark kötü görüntü sergilemeye devam ediyor. Kimsenin uğramadığı parkın neyi amaçladığı ise belirsizliğini koruyor.
Bu hurdalık neyi bekliyor!
İki yıla yakındır Yıldızkent-Yenişehir semti arasında bekleyen ve adeta hurdalık görüntüsüyle dikkatleri üzerine çeken sözde lunapark kötü görüntü sergilemeye devam ediyor. Kimsenin uğramadığı parkın neyi amaçladığı ise belirsizliğini koruyor.  
Salgın nedeniyle yaz boyunca açılamayan fakat açılışıyla da görüntüsünü değiştirmeyen lunapark görünümlü hurda gereçler Erzurum’un imajını bozuyor. Bu alandan adeta mahrum bırakılan kentte hurdalığa dönmüş gereçler ise olduğu gibi duruyor. Derme çatma araçlarla lunapark görünümüne büründürülmeye çalışılan hurda yığınının Erzurumlularca hiçbir karşılığı bulunmuyor. Eğlenmek için en son gidilecek yer olarak görüntü sergileyen mevcut noktanın alternatifi ise hiçbir zaman olmadı.
Park adında hurdalıklar kuruluyor
Palandöken bölgesine layık görülen ve lunaparkla alakası olmayan demir yığını parklar her yıl şaşmaz şekilde kentte kuruluyor. İnsan sağlığına ve kültürüne olumsuz etki eden bu tip park görünümlü yığınların kente reva görülmemesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar “Erzurum bu konularda öksüz şehirdir denilebilir. Erzurum’un daha yaşanılır kılınması için eğlence kültürünü de barındırması gerekiyor. Lunapark kurulacaksa bu güzel ve kalıcı olmalıdır. Derme çatma demirlerle lunapark oluşturmak insan sağlığına da zarar veriyor. Görüntü olarak da iyi olmayan bu tip yapılanmaların şehrin kimliğine zarar verdiğini kabul etmek gerekiyor” şeklinde konuştular.
Sözde girişimler vardı
Her yıl konu olan ve sürekli çözüleceği konuşulan lunapark meselesi dallanmaya devam ediyor. Hiçbir çözümün oluşturulamadığı gün yüzüne çıkan sorunun ne şekilde çözüleceği ise gün geçtikçe karmaşa halini alıyor. Erzurum’un lunapark ihtiyacının olduğunu ve yetkililerin bu konuda adımlar attığını iki yıl önce haberleştirmiştik fakat sadece haber olarak kaldı.
Erzurum’a sabit lunapark yapılması ve bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden vatandaşlar “ eğer şehrimize bu tarz parklar layık görülüyorsa yapmasınlar daha iyi olur. Şehrimizin bölgesinde örnek olmaya başladığını görüyoruz ama içerde gelişme sağlanamıyor. Daha geniş düşünülüp adımların atılması gerekiliyor. Sürekli bina dikmenin, yol yapmanın faydası vardır elbette ama şehrin ihtiyaçlarını iyi görmek gerekiyor. Lunapark da bunlardan sadece bir tanesidir ve kesinlikle buna ihtiyaç var. Çünkü gençlerimiz ve çocuklarımız eğlenecek alan bulamıyorlar. Kahvehaneden başka eğlence görmeyen gençlerimiz için çözümlerin geliştirilmesi artık hayati önem taşıyor” şeklinde ifade kullandılar.
Kaynak:yenigüngazetesi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.