SİYASET Haber Girişi : 22 Şubat 2024 14:25

GÖZLER YSK'YA ÇEVRİLDİ

GÖZLER YSK'YA ÇEVRİLDİ
Yeniden Refah Partisinde MKYK üyesi Sadık Çat'ın Erzurum Büyükşehir belediye başkanlığına aday olup olmayacağına Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. 

Sadık Çat'ın adaylığı için gözler YSK'da
Yeniden Refah Partisinde MKYK üyesi Sadık Çat'ın Erzurum Büyükşehir belediye başkanlığına aday olup olmayacağına Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. 
31 Mart yerel seçimleri öncesi kesin aday listeleri'nin Yüksek Seçim Kurulu YSK'ya verilmesi için son tarih 20 şubat 2024 idi. 
Erzurum Büyükşehir belediye başkan adaylığı için son saatlerde Yeniden Refah Partisinde MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sadık Çat ismi Genel başkan Dr. Fatih Erbakan tarafgından açıklanmış ve hızlı bir şekilde evrakları hazırlanarak İl seçim kuruluna verilmesi için harekete geçilmişti. Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi, jet hızıyla il başkanını görevden aldı ve bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
Evrakların saat 17.00’a kadar teslim edilmesi için teşkilat mensupları yoğun bir çaba harcarken, Hızlı karar alan genel merkez, Yakutiye İlçe Teşkilatını yetkilendirdi ve evrakların İl Seçim Kuruluna teslim edilmesi talimatını verdi.
Zamanla yarışan teşkilat üyeleri, saat 16.55’te Erzurum Adliyesi’ne giriş yaptı. İl Seçim Kurulu önce geç kalındığı için dosyayı kabul etmedi. Ancak daha sonra şerh düşülerek imza karşılığında dosya kabul edildi.
GÖZLER YSK'DA
Dosyanın kabul edilmesinin ardından Sadık Çat'ın adaylığının kesinleşip kesinleşmeyeceği merakla beklenmeye başlandı. Erzurum il seçim kurulundan net bir cevap alamayan Yeniden Refah Partisi Genel merkezi bu kez Ankara'da yüksek seçim kuruluna başvuru yaptı. Çat'ın adaylığı ile ilgili net kararın en kısa sürede açıklanması bekleniyor. 
SADIK ÇAT KİMDİR
19 Ocak 1982'de Erzurum’da Çat ailesinin mütevazi hanesinde dünyaya gözlerini açtı. 
Çocukluğunu, marangoz babası Murat Çat’ın yanında çalışarak geçirdi. Bir taraftan babasından zanaatkarlık öğrenen Çat, diğer taraftan da eğitim hayatına dair ilk adımlarını Tatbikat ve Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu'nda attı. Ardından, özveriyle çalışarak Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu’nu bitirdi. Eğitimine Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi'nde devam eden Çat, burada gösterdiği üstün başarılarla Erzurum'un gururu oldu, elektrik ve elektronik bölümünü Erzurum il birincisi olarak tamamladı.
Gençlik yıllarında, eğitim hayatını ticarete olan ilgisiyle birleştiren Çat, okuldan arta kalan zamanlarda ticari girişimlerde bulunarak iş dünyasına adımını attı. Çok yönlü bir yapısı olan Çat, ticarette değil, spor alanında da başarılı adımlar attı. Harb-iş Spor Kulübü'nde amatör futbol oynayarak hem bedensel hem de zihinsel olarak kendini geliştirdi. Çat, ayrıca farklı üniversitelerde ekonomi, adalet ve yerel yönetimler bölümlerinde yükseköğretimini tamamladı. 
Çat, uluslararası bir gıda firmasında satış ve pazarlama sorumlusu olarak çalışarak iş dünyasındaki tecrübelerine yenilerini ekledi. Ardından İstanbul merkezli bir tekstil şirketinde görev alarak ticari deneyimini arttırdı. Dijitalleşen dünyada yeni imkanların doğmasıyla birlikte ortaya çıkan E-ticaret alanında da faaliyet gösteren Çat, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret şirketlerinden birinin genel müdürlüğünü üstlenerek dijital dünyada da önemli başarılara imza attı.
Genç yaşta özverili, istikrarlı ve etkili çalışmalarıyla iş dünyasında dikkat çeken Çat, siyasette de etkili bir rol oynadı. Milli görüş geleneğinden gelen bir ailede yetişen Çat, siyasi arenada da önemli adımlar attı. Yeniden Refah Partisi'nin kuruluşundan itibaren aktif olarak yer alan Çat, bu sürede özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaptığı çalışmalarla kısa sürede partide etkili isimlerinden biri oldu. Partide il yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, il müfettişliği, MKYK üyeliği, Genel Merkez ARGE Başkan Yardımcılığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da Bölge Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunan Çat, Erzurum Milletvekilliği Adaylığı da yaptı. Çalışkan kişiliği, samimi üslubu ve etkili iletişimi Sadık Çat’ı bölgesinde tanınan ve sevilen bir siyasetçi haline getirdi.
Sadık Çat, sadece iş ve siyaset dünyasında değil, topluma fayda sağlamak için sivil toplum kuruluşları ile de iç içe oldu. Selamet Derneği'ne bağlı Acar Arama Kurtarma biriminin Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı'nı üstlenen Çat, toplumsal sorumluluk bilinciyle 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde ekibiyle birlikte Adıyaman’da arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.
Fikri ve siyasi kitaplara olan ilgisiyle bilinen Çat, boş zamanlarında Erzurum’un doğal güzelliklerinin de tadını çıkararak kayak yapmayı, futbol oynamayı ve bisiklet sürmeyi tercih eder. 
Ancak, Çat’ı asıl motive eden ve yılmaz bir mücadele içerisinde tutan şey, Hasan el Benna'nın "Yarınlar, yorgun olanların değil; rahatından vazgeçenlerin olacaktır!" sözlerinde saklıdır: Bu felsefeyi yaşamının merkezine koyan Çat, çalışmak, öğrenmek ve insanlara faydalı olmak için var gücüyle gayret eden, Erzurum'un öz evladıdır.