GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mart 2022 00:07

MÜJDE'YE "KARA HABER"DEDİ!

MÜJDE'YE
TÜMSİAD’ın Erzurum Şube Başkanı olan İbrahim Gözütok ise, söz konusu gelişmeyi “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?” diyerek değerlendirdi
Buna KARA HABER diyelim! 
TÜMSİAD Şube Başkanı İbrahim Gözütok, Erzurum’a yeni bir özel hastane yapılacağına ilişkin habere bu benzetmeyi yaptı:  
Erzurum, özel sağlık hizmetlerini rekabet ortamına kavuşturacak olan yeni hastane girişimini YENİGÜN’den öğrendi. Şehrin gündemine bomba gibi düşen haber geniş yankı uyandırırken, sosyal medyada adeta çalkalandı. Vatandaşlar, özel sağlık hizmetlerinin Erzurum’da tekelleşmiş olmasından dert yakınırken, Erzurumlu girişimci Dr. Erol Bedir’in memleketine yeni bir hastane yapacak olmasını fevkalade güzel bir adım olarak değerlendirdiler. Erzurum’da Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a yakınlığıyla bilinen iş insanı Cafer Burucu’nun kurucusu olduğu TÜMSİAD’ın Erzurum Şube Başkanı olan İbrahim Gözütok ise, söz konusu gelişmeyi “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?” diyerek değerlendirdi. 
GÖZÜTOK: BUNUN NERESİ MÜJDE?
Konuyla ilgili olarak sosyal medyada yaptığı yorumlarla dikkat çeken İbrahim Gözütok,
Sosyal medya hesabıyla yaptığı değerlendirmede, “2 bin yatak kapasiteli hastane yap, sağlık sistemi çöksün, gün özel hastanelere doğsun! Millete paralı hizmetin müjdesini verin. Bu ne perhiz ne lahana turşusu?” ifadelerini kullandı. 
Özel hastane girişimleri için “Sömürü düzenin yavru kurtları benzetmesini yapan Gözütok, “Bu kadar büyük bir hastane kompleksine sahipken, sömürücü düzenin yavru kurtları hastane açarken, biz milleti soyduracağız demenin nesi müjde? Tanıtımını yaptığınız hastane Erzurum için zuldür. Sağlık Bakanı çeki düzen vermeli, eskiye dönüşe müsaade etmemeli, Gelin buna kara haber diyelim!” yorumunu paylaştı. 
YOKSA GÖZÜTOK REKABETE Mİ KARŞI? 
Erzurum kamuoyu ise, TÜMSİAD Şube Başkanı İbrahim Gözütok’un bu çıkışına sert tepki gösterdi. Sağlık hizmetlerinin bir tercih meselesi olduğunu, sağlık hizmetini dileyenin kamudan, dileyenin de özel sektörden alabileceğini dile getiren Dadaşlar, “Burada mesele Erzurum’da özel sağlık hizmetlerinin tekelleşmiş olmasıdır. TÜMSİAD’ın Şube Başkanı da bir iş insanı ve muhtemelen de ticaret yapıyordur. Kendisi rekabet ortamının oluşmasından şikayetçiyse onu bilemeyiz, ancak burada sevinilmesi gereken husus sağlık hizmetlerinin bu tekel anlayıştan kurtarılacak oluşudur. Devlet hastanelerimiz de olsun, onlar da en güzel hizmeti versin, özel hastanelerde olsun. Bunun neresi kötü, anlamış değiliz!” diye konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İbrahim Gözütok 28 Mart 2022 00:00

    Sevgili kardeşim iki cümle ile özetlemeye çalıştığım konu başlığı aslında Sağlıkta geriye gidişe dur demek için bir ifade idi. Devletin enerji, Sağlık, iletişim gibi önemli kurumlarında Rol belirleyen durumundan etkisizleştirilmesinin, gelecekte fırsatçılara, talancılara yol açacak tır, iki cümle ile geçiştirilmeyecek bu konuların masaya yatırılmasına dikkat çektim. Yatırımın ülke ve millet menfaatlerine bakılarak takdir edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Gelin önyargılarımızı bırakalım, gündem oluşturma adına ithamlardan vazgeçelim. Halit özdemir Erzurum’da 30 senedir ticaret yaptım ve hiçbir sağlık kuruluşu hastahane vesair malzeme satmadım ticarette yapmadım. Biz STK lar olarak gördüğümüz yanlış işlere müdahil olmaz isek mahşeri vicdanda yer bulamayız, bunu Allah için yapmaya çalışırız hiçbir hesabım yoktur selametle kalın

  • Halit ÖZDEMİR 27 Mart 2022 00:00

    Gözütok denilen şahıs aslında gözü aç olduğu için o hastaneden nemalanamayacağı için bu şekilde konuşuyor olabilir hem eğer memlekete zul ise neden buhara hala açık o zaman kapatılsın orasıda aslında ona sormak gerekir kendi lafını kendisi çürütüyor BU NE PERHİZ BU NE LAHANA