YAŞAM Haber Girişi : 05 Nisan 2022 16:28

PİDE'DE FİYAT MUAMMASI

PİDE'DE FİYAT MUAMMASI
5 liradan sadesi, 7,5 liradan da yumurtalı ve susamlısının satılacağı açıklanan Ramazan pidesiyle ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği ortaya çıktı.
Pidede fiyat muamması 
5 liradan sadesi, 7,5 liradan da yumurtalı ve susamlısının satılacağı açıklanan Ramazan pidesiyle ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği ortaya çıktı.
Erzurum’da Ramazan ayının ilk gündemi pide fiyatları oldu. Ramazan ayından önce 5 liradan sadesi, 7,5 liradan da yumurtalı ve susamlısının satılacağı açıklanan Ramazan pidesiyle ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği ortaya çıktı. Erzurum’daki fırıncıların sade pidenin fiyatını 6, yumurtalı ve susamlı pidenin fiyatını da isteğe bağlı olarak belirlenmesine karar verdiği öğrenilirken, halk arasında sade pidenin 5 liradan satışa sunulacağı yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden (ESOB) edinilen bilgilere göre; fırıncılar 320 gram sade pide için 6 liralık satış fiyatı talebinde bulunurken, ESOB ise pidenin gramajının 320 değil de, 350 gram olarak belirlenmesini kararlaştırdı. Alınan kararla birlikte sade Ramazan pidesinin fiyatı 6 lira olarak netleştirilirken, susamlı ve yumurtalı pidenin fiyatı ise, serbest bırakıldı. 
YUMURTALI-SUSAMLIDA SERBEST PİYASA
Susamlı ve yumurtalı pide satın almak isteyenler için herhangi bir üst ya da alt sınır belirlenmezken, fiyatın ne olacağına üreticinin kendisi karar verecek. Yumurtalı pidenin keyfi tüketim ürünü kategorisine girmesi sebebiyle fiyat kararını üreticiye bırakan Fırıncılar Odası, yalnızca sade pidelerin ücretlerinden sorumlu olacak.  
Konu ile ilgililer, “Yumurtalı ve susamlı pide fiyatları sade pide fiyatlarından farklı olacak. Ancak genel anlamda yumurtalı ya da susamlı pidenin kesin bir ücreti olmayacak. Fırıncılar, kullandıkları malzeme, üretim yol ve yöntemlerine göre yumurtalı ve susamlı pidenin fiyatını kendi tercihleri doğrultusunda belirleyecek. Yani vatandaşımızın bu konuda yanlış bilgilendirilmesinin önüne de geçmiş olalım” diye konuştular.
KAMUOYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİ 
Öte yandan Ramazan ayı öncesinde açıklanan pide fiyatlarının gerçeği yansıtmadığını anlatan yetkililer, “Kamuoyunda sade Ramazan pidesinin 5 lira olacağı yönünde yanlış bir bilgi dolaştı. Haliyle insanların beklentileri de bu yönde gelişti. Pide için belirlenen fiyat 6 lira olunca, tüketicilerle fırıncılar arasında bir takım ihtilaflar yaşanmış. Bu konuda yoğun şikayetler aldık. Ama bilinmesi gereken ayrıntı şu ki, Erzurum’da pide fiyatlarının 5 lira olacağına dair resmi bir karar hiç alınmadı. Kamuoyuna yansıtılan bilgiler de gerçeği yansıtmıyor” dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.