YAŞAM Haber Girişi : 10 Nisan 2022 00:46

YILBAŞINDA İNDİRİM MÜBAREK AYDA ZAM!

YILBAŞINDA İNDİRİM MÜBAREK AYDA ZAM!
Art arda yapılan zamlar Ramazan kolisinin fiyatını geçen yıla oranla yüzde 70 artırırken, boş koli fiyatı bile yüzde yüz arttı.
Ramazan Kolisi de Zamlandı!  
Artan enflasyon ile birlikte temel gıda ürünlerine gelen zamlar, dar gelirlilerin iftar sofrasını vurdu. Art arda yapılan zamlar Ramazan kolisinin fiyatını geçen yıla oranla yüzde 70 artırırken, boş koli fiyatı bile yüzde yüz arttı.
Her yıl yılbaşına az bir zaman kala vatandaşlar için başta mağazalar olmak üzere büyük işletmeler kırmızı etiket ile indirim furyası başlatırken, mübarek ramazan ayında ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Noel öncesi indirim kampanyaları yapılırken, ramazan ayında ise zam yağmuru yaşanıyor. 
Ramazan ayında hayır için dağıtılan ve içerisinde kuru bakliyat, yağ, un, çay, şeker gibi temel gıda ürünlerin bulunduğu Ramazan kolisi fiyatları geçen yıla oranla yüzde 70 arttı. Marketten markete değişkenlik gösteren fiyatlar geçen yıl ortalama 160 TL iken bu yıl ortalama 300 TL’ye kadar çıktı. Öte yandan Ramazan çeklerine ise ortalama 250 TL yükleniyor.
Boş koli dahi yüzde yüz zamlandı
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, “Özellikle pandemi döneminde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de olumsuz etkilendi. Ekonomideki gidişat hemen hemen her üründe art arda zam yapılmasına neden oldu. Bu yıl Ramazan kolilerinde de yüzde 70 oranında bir fiyat artışı var. Bunlar yaklaşık iki ay önce belirlenmiş fiyatlar. Marketler önceden fiyatları ve içeriğini belirler. Şu günkü fiyatlardan satmaya kalksak bu oran daha da artacaktır. Boş koli fiyatının bile maliyeti yüksek oranda arttı, bu da tedarikçiye külfet. Geçen yıl 5 TL’ye alınan boş koli bu yıl 10 TL oldu. Yüzde yüz artış var” dedi.
Paylaşma duygumuzu yitirmeyelim
Başkan Düzgün, “Ancak ne olursa olsun paylaşım duygusunu yitirmememiz gerektiğini düşünüyorum. Ekonomik anlamda zor günlerden geçiyoruz. Asıl böyle zamanlarda ihtiyaç sahiplerini unutmamak lazım. Bu fiyat artışları Ramazan ayının kutsallığını, ana mesajını gölgelemesin. Herkes bütçesi dahilinde komşusuna, eşine dostuna elini uzatmaya devam etmeli” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.