SİYASET Haber Girişi : 27 Nisan 2023 23:28

"YUVAMIZ MHP İMİŞ" DEDİLER GERİ DÖNDÜLER

Milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti’den Erzurum’da 6’ncı sıra aday gösterildiği için istifa eden Esra Akpınar ve İYİ Parti Pasinler Kadın Politikaları İlçe Başkanı Zuhal Önal beraberindekilerle Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldı.

İYİ Partili kadınlar MHP saflarında
Milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti’den Erzurum’da 6’ncı sıra aday gösterildiği için istifa eden Esra Akpınar ve İYİ Parti Pasinler Kadın Politikaları İlçe Başkanı Zuhal Önal beraberindekilerle Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldı.
Esra Akpınar, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek 28. dönem milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti’den Erzurum’da 6’ncı sıradan aday gösterildiği için istifa etmişti. Akpınar’ın istifası şehrin gündeminde tartışılmıştı. Akpınar, İYİ Parti Pasinler Kadın Politikaları İlçe Başkanı Zuhal Önal ve beraberindeki 100'e yakın  kadınla birlikte MHP saflarına geçti.
MHP’ye katılan İYİ Partili kadınlar için Erzurum Seçim Koordinasyon Merkezi’nde rozet takma töreni gerçekleştirildi. Törene MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, MHP Milletvekili Adayları M. Hanifi Macit, M. Musa Çakır ve Sinan Demircioğlu ile partililer katıldı.
Törende konuşan MHP İl Başkanı Adem Yurdagül “Görüşmelerimiz doğrultusunda bugün İYİ Parti’de çeşitli görevlerde bulunmuş, hizmet etmiş, gönlü yüreği bizimle beraber attığını bildiğimiz çok kıymetli Esra hanımı milletvekili adaylığından istifa edip partimizde, saflarımızda gönlümüze, yüreğimize yer edinme noktasında kıymetli ailesi, sevdikleriyle beraber ve Pasinler Kadın Kolları görevinde olan Zuhal hanımı bugün partimize davet ettik. Bugün bizlerle beraberler. Hepimizin adına onlara teşekkür ediyorum” dedi.
Erzurum hakkın yanında olmuştur
14 Mayıs seçimlerinin hak ile batılın mücadelesi olduğunu söyleyen Yurdagül, “Milliyetçi Hareket Partisi her zaman cefalarla yorulmuş ve her zaman vatanının, milletinin yanında olmuştur. En önemli esas da budur. Şer ittifakının kurduğu masada Erzurum’da kalkıp da oy isteyenlere buradan sizlerin huzurunda sesleniyorum. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak sizleri sandığa gömerek, Türk milletinin şan ve şerefini sizlere şakır şakır söyleteceğiz. Bu hak ile batılın mücadelesidir. Erzurum Milli Mücadele’den bu yana hakkın yanında olmuştur. 14 Mayıs’ta da hakkın yanında olacaktır. Hep beraber haykıracağız ve diyeceğiz ki, ‘Ya devlet başa ya kuzgun leşe’” diye konuştu.
Konuşma sonrası Esra Akpınar, Zuhal Önal ve beraberindeki kadınlara MHP rozete takıldı.