ERZURUM NEDEN YOK SAYILIYOR?
Erzurum’un yıllardır dile getirilen “ihmal ediliyor” tartışması, son açıklamalarla yeniden alevlendi. Serhat Can Eş, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının Erzurum’a bakış açısını sert sözlerle eleştirerek özellikle ulaşım yatırımlarındaki eksikliğe dikkat çekti.
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Eş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Amasya-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı üzerinden Erzurum’un geri planda bırakıldığını ifade etti. Eş, “Anadolu’nun doğuya açılan kapısı olan Erzurum’un bu ağın dışında kalması ne izah edilebilir ne de kabul edilebilir” diyerek tepkisini dile getirdi.
Ulaştırma alanındaki yatırımları da eleştiren Eş, Abdulkadir Uraloğlu’nun geçmişte Erzurum’a yönelik olumlu ifadeler kullandığını hatırlattı ancak buna rağmen hızlı tren projelerinde kentin adının dahi geçmemesini “büyük bir çelişki” olarak değerlendirdi.
Erzurum’un stratejik önemine vurgu yapan Eş, “Bu şehir sadece bir il değil; Kafkaslar ve Orta Asya’ya açılan bir kapıdır. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu gibi projelerin merkezinde yer alan Erzurum neden yüksek hızlı tren konforundan mahrum bırakılıyor?” sözleriyle iktidara yüklendi.
Açıklamasında iktidar milletvekillerine de seslenen Eş, Erzurum adına yeterli girişim yapılmadığını savundu. “Hangi kapıyı zorladınız, hangi projeyi takip ettiniz?” diye soran Eş, ortada bir irade varsa bunun neden somut sonuçlara dönüşmediğini sorguladı.
Eş ayrıca, Erzurum halkının artık “sadece konuşan değil, sonuç üreten bir siyaset” görmek istediğini belirterek, mevcut yönetimin günü kurtarmaya yönelik politikalar izlediğini ileri sürdü. CHP olarak kentin sorunlarını Meclis gündemine taşıdıklarını söyleyen Eş, iktidarın ise bu çağrılara kulak tıkadığını ifade etti.
Son olarak Erzurum’un yıllardır hak ettiği yatırımları alamadığını dile getiren Eş, çözümün siyasi değişimden geçtiğini savundu:
“Erzurum hakkını istiyor. Görünen o ki başta hızlı tren olmak üzere bu sorunları çözecek tek irade, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı olacaktır.”dedi.


